11350_DVDRGM016-SJBusstrafik
(Klicka för en större bild)

SJ Busstrafik 1945 - 1965

DVD

Svart/vit, färg, svenskt tal/stum med textrutor, 51 minuter. Utgivarens beskrivning:

"Från Pajala till Smygehuk" berättar om SJs busstrafik i några olika delar av Sverige som den såg ut kring 1945-1946. Bussar, lastbilar och bilar i härliga filmsekvenser som kommer från Norrbotten, Härjedalen och Skåne. Utvecklingen av SJs busstrafik 1921-1945 visas i kartor och diagram. I nästa film "Från Östersjö till Västerhav" reser vi med SJs turistbuss från Stockholm till Göteborg med några stopp längs vägen.

"Busstrafik i Härjedalen" berättar om den busskaravan på 16 bussar som krävdes för att transportera 500 vintersemestrande från det ankommande tåget på Hede station till sina destinationer i Bruksvallarna, Hamrafjället, Tännäs m fl orter i Härjedalsfjällen.

I "SJ snöbil Holmsjärvi-Kebenekaise" blir det först buss från stationen i Kiruna och sedan en SJ-märkt vessla som ser ut som en korsning mellan en dressin och en bandtraktor, vilken transporterar resenärer till STFs fjällstation i Kebenekaise. Slutligen åker vi en bit med en större pensionärsutflykt med många bussar från Växjö med okänd destination i "Bussutfärd Växjö".
Artikelnummer:DVD RGM 016
Enhet:st.
 
 
Lagerstatus:Beställningsvara
225kr / st.
St:
Skriv ut
Visa stor bild
PDF